Her kan du få lese om Norges mest kjente og mest suksessfulle bilkjører, Solberg! Og nei, her snakker vi ikke om Henning Solberg, som snakker gebrokkent engelsk i sjarmerende stil, men heller hans lillebror Petter Solberg, som snakker gebrokkent engelsk i sjarmerende stil. Petter Solberg debuterte i Verdensmesterskapet i rally i 1998, ble signert av Subaru i 2000. Han er født Askim og kom på andre plass i mesterskapet i 2002, og i 2003 ble han som første nordmann verdensmester i rally, da han vant foran Sebiastien Loeb.

Det ble naturligvis stor oppstandelse her til lands da vi fikk en verdensmester i rally, i en svært vanskelig bilsport, som de aller færreste kunne klare å konkurrere så bra i. Han vant totalt 13 VM-runder i karrieren og han kan sies å være en av de viktigste personene i Norge for å gjøre bilsport så populært og tilgjengelig for allmennheten. Det er ofte det som skjer, at når en utøver får mye suksess i en sport, som er fra et relativt lite land, så får den personen ofte svært mange tilhengere, noe som skjedde med Solberg. Uheldigvis så har han hatt mye uhell de påfølgende sesongene og suksessen har uteblitt i stor grad, selv om han kom på andre plass totalt sett i de to neste sesongene. Han har nå gått over til rallycross, noe som gjorde at WRC mistet en stor profil.

Han har jo også hatt mye suksess her i Norge, han ble norgesmester i rallycross og bakkeløp i 1995 og 1996, i tillegg til norgesmester i rally i 1998, året før han ble internasjonalt kjent.

Men slike profiler er svært viktige for en sport som opprinnelig ikke er altfor stor. Man behøver en Petter Solberg, eller til og med en Martin Schanche for å få oppmerksomhet rundt det, både på godt og vondt kan man nesten si. Spesielt når man har en som Petter Solberg, som attpåtil blir verdensmester. Det er mange ungdommer som blir inspirerte av han og som ønsker å gå i hans fotspor, forståelig nok. Så Solberg har vært på mange måter en ledestjerne for bilsport, men også generelt, på lik linje som det Petter Northug har vært, eller Ole Gunnar Solskjær, de har gjort noe med idretten her i landet, som få andre har klart.