Her på Motomania er vi gale etter motorsport. Det kan du sikkert se ut i fra navnet vårt, men vi er spinnville etter raske biler, motorsykler og egentlig alt som har motor. Det er mange grunner til det, den første er at det er utrolig gøy å drive med motorsport, og det er noe som får mer og mer oppmerksomhet i andre kretser også. Bare forsøk å innbill deg hvor mye motoren har hjulpet mennesket fremover, ikke bare bokstavelig talt, men også billedlig. Mye av det vi driver med i dag hadde ikke vært mulig, hadde det ikke vært for motoren, og da tenker vi ikke bare på det vi driver med her på Motormania, men for mennesket generelt.

Tenk bare på hvor mye denne oppfinnelsen har gjort for å føre mennesker nærmere hverandre og gjort at man kan dekke store landområder langt raskere enn hva man kunne tidligere. Men her på Motomania er fokuset først og fremst på motorsport og hvor gøy det er, her kan du få lese om alskens ulike sporter og variasjoner i motorsport, og kanskje du også kommer til å lære en ting eller to som du ikke visste allerede. Det er jo ekstra spesielt siden vi også har hatt suksessfulle utøvere innen motorsport, kanskje du husker hvordan hele Norge ble oppslukt da Petter Solberg konkurrerte om VM-seieren i rally? Akkurat den perioden gjorde svært mye for den store graden av oppmerksomhet som motorsport generelt fikk her i landet, også for mange her i Motormania.

Det som er ekstra kult er at det er flere og flere jenter som begynner å bli interessert i bil og å mekke på biler og motorsykler. Dette var jo noe som før i tiden ble sett på som eksklusivt for menn og gutter, men det er bare bra at denne kjønnsrollen har forandret seg. En kvinne som Danica Patrick har nok gjort mye i den rollen, siden hun som Nascarkjører har gjort mennesker oppmerksomme på at det er ikke bare gutter som liker å kjøre fort.

Og det er jo det motorsport egentlig handler om, det er faktisk utrolig gøy å kjøre fort, selv om det kanskje ikke er like trygt hele tiden, så er det en svært fortryllende tanke å kjøre over tre hundre kilometer i timen, og å vinne masse penger i samme slengen. Tenk bare hvor gøy Michael Schumacher må ha hatt det, mens han kjørte rundt i de beste bilene i verden, samtidig som han ble mangemillionær. Ingenting av dette ville vært mulig om man ikke hadde hatt den industrielle revolusjonen og motoren, som har gitt oss muligheten til å gjøre dette. Så bli med oss videre, så skal du få lese massevis om motor og motorsport og hvorfor det er så gøy.