Når du ser på motorsport så ser du ofte at bilene eller kjøretøyene deltakerne benytter seg av er fylt med merkevarer og andre typer logoer. Hvorfor er det egentlig sånn? I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på dette.

Motorsport er dyrt

Dette er nok hovedgrunnen til at motorsportutøvere har sponsorer. Rett og slett fordi det er forferdelig dyr sport å drive med. Det er jo sånn at kjøretøyet du har må du alltid ha i topp stand for at motorsportutøvere skal få det beste resultatet på banen. Det er faktisk også vanlig at folk som driver med motorsport som for eksempel bilcross har sponsorer. Dette er nok på et litt lavere nivå i forhold til pengesummer, men det er fortsatt veldig vanlig.

Det er god reklame

Det er mange bedrifter som ser potensiale i motorsportutøvere og vil derfor sponse dem. Dette vil ikke bare gi bedriften et godt navn, men det er også slik at de får reklame. Dette er veldig positivt for alle parter. Ofte vil du også se at motorsportutøvere er blitt sponset av ulike bilmerker. Dette er for eksempel tilfelle for den norske føreren Petter Solberg som vi alle kjenner til.

Det er ikke bare i motorsportverdenen at sponsorer er vanlig. Dette ser vi at blir mer og mer vanlig innenfor både skisport og ballsport. De sponsorene som nok får mest oppmerksomhet er de som sponser store fotballag, rett og slett fordi fotball er verdens største sport.

Hva slags sponsorer kunne du ha tenkt deg å hatt om du var motorsportutøver? Dette er noe vi ønsker at du svarer på, for det er en diskusjon som er spennende å ha. Synes ikke du? Det å ha sponsorer for å drive med noe man elsker er nok drømmen for de aller fleste der ute.