Den norske racerføreren Dennis Olsen er nå klar for teamet til skuespilleren og den tidligere racerføreren Patrick Dempsey, Proton Competition. Etter å ha tatt seieren i fjorårets Porsche Carrera Cup, vil han nå konkurrere for Proton Competition og samtidig være en offisiell fører for Porsche. Det innebærer at han nå får en unik mulighet til å konkurrere på gode, om ikke bedre, vilkår mot konkurrenter verden over, med sterke organisasjoner i ryggen. Å komme dit han er i en alder av bare 21 år, er noe som krever en unik sammensetning av egenskaper og vilje. Profesjonelle racerførere må nemlig inneha rekke egenskaper, og er ikke en sport for folk flest. Eksempler på egenskaper de må inneha er å være analytisk, kunne holde holde kaldt og ta raske beslutninger under press. Disse og flere egenskaper er ytterst nødvendige og å bli så god i en sport dominert av utøvere noen år eldre, er imponerende.

En norsk sensasjon

Etter at han vant sammenlagtseieren i Porsche Carrera Cup 2017 og andreplassen i Porsche Supercup samme år, gikk han fra å være en offisiell Porsche juniorfører til å bli en “Young Professional”. Det betyr at han nå er Norges første helproff og lønnede racerfører og dermed en sensasjon og foregangsperson innen norsk motorsport. Han ble i fjor også ble kåret til Årets Bilsportsutøver i Norge av Norges Bilsportforbund, foreningen som organiserer og kontrollerer norsk bilsport. Å være en Young Professional innebærer at han sammen med tre andre Young Professionals får utdelt forskjellige løp verden over som han skal kjøre. Hans første offisielle løp i år var 24-timersløpet i Dubai hvor han og lagkameratene lenge lå an til seier, men ble dessverre møtt av motgang i en knekt brearm. Hans neste løp blir European Le Mans Series som består av totalt seks løp på forskjellige baner i Europa. Til nettstedet Motorsport.no forteller Dennis at han kommer til å kjøre mange andre løp for Porsche, men at hvilke foreløpig ikke er offisielt ennå.

Norges nye yndling

Å bli så stor i en sport i en så ung alder, er noe de færreste opplever og er en stor sensasjon. Å bli så stor i en sport som ikke er på samme nivå i Norge som internasjonalt, er en enda større sensasjon. Det norske folk bør samle seg for en ekte fest for å feire Norges nye yndling. De bør feire med det rette kostymet, som i dette tilfellet uten tvil er en racerførerdrakt. Dennis Olsen er bare 21 år, og har dermed fortsatt sine beste år foran seg. Å nå være profesjonell fabrikkjører for Porsche, innebærer at han nå har et enormt og innovativt team i ryggen – på mange måter et ekte dream team. Han vil nå ha tilgang til de nyeste innovasjoner og produkter som kan hjelpe han med å prestere ennå bedre i årene som kommer. Fremtiden hans ser på alle måter lys ut, og han vil nok kunne fortsette sin dominans i årene som kommer.