WRC eller World Rally Championship er en internasjonal bilkonkurranse som blir holdt årlig i regi av FIA og som kroner den beste sjåføren og den beste produsenten. Den foregår ute i naturen, på alt mulig av forhold. Snø, is, grus og asfalt er alle utfordringer for sjåførene.

Den første sesongen ble holdt i 1973 og det er 17 førere fordelt på 12 lag. Den regjerende mesteren i 2017 er Sebastien Ogier og vi har også som vi har sett tidligere, vår egen Petter Solberg som tidligere vinner av en sesong, i 2003. Den mestvinnende føreren er Sebastien Loeb, som har vunnet ni ganger, og enda mer imponerende er at han vant dem i rad. Så han vant ni sesonger på rad i sin Citroen C4 WRC.

Denne sporten har kommet litt i skyggen til Formel 1, men det er en utrolig vanskelig idrett å bedrive, og det skal ikke mye til før noe feil kan skje. Det hjelper at de har sine kartlesere som forteller dem om hele løpet mens de kjører, slik at de vet hva som kommer rundt neste sving. Om ikke de hadde vært der, så hadde det vært fort mye vanskeligere.