Rally Dakar, eller tidligere kjent som Rally Paris-Dakar er et årlig arrangert løp som er organisert av Amaury Sport Organisation. Det er et løp som er åpent for amatører, og de utgjør sånn cirka 80 prosent av deltagerne. Både motorsykler og biler kan delta, men da i ulike kategorier naturligvis. Det er ikke et vanlig rallykappløp egentlig, på tross av navnet, det er litt likt Le Mans i at det er egentlig en utholdenhetsprøve, og at det er litt farligere på grunn av terrenget og at det kan foregå i områder som ikke er trygge hele tiden.

Det blir ansett som en av de vanskeligste og mest utfordrende konkurransene i verden på grunn av dets natur. Man kjører altså fra Paris i Frankrike til Dakar i Senegal, noe som er en rute på flere tusen kilometer. Innimellom må deltagerne kjøre opp til 900 kilometer vær dag. Noe som kanskje ikke virker som altfor mye, men når man tar i beregning det røffe terrenget og den høye varmen, så får man vel en god ide om hvor vanskelig det er.

Den første vinneren er Cyril Neveu som brukte en Yamaha motorsykkel. Det var 182 deltagere på det første løpet, som var på en strekning på ti tusen kilometer. Det er veldig langt det. Vår egen Pål Anders Ullevållseter kom på andre plass i 2010, noe som er en svært sterk prestasjon, og han er vel egentlig vår mest kjente deltager. Forhåpentligvis får ved en ny mann eller kvinne vi kan se til for å vaie det norske flagget!