Vi kan ikke med god samvittighet her på Motomania forlate deg, uten å skrive om den aller mest klassiske motorsykkelen som finnes. Sant nok, det finnes mange ulike motorsykler, aller for enhver smak og Vespaen er ikonisk nok i seg selv, men den vi tenker på er; Harley Davidson. Bare navnet oser kulhet og bare merket er ikonisk når du ser det.

Det er den originale chopperen, og har blitt brukt som racesykler og blir ofte ombygget. I tillegg har politet og militæret i USA brukt det i mange år. Ikke den klassiske choppersykkelen naturligvis da.

Grunnen til at vi nevner Harley Davidson er fordi det er også så mye annet spennende i motorverdenen utenom bilsport og det lignende. Kawasaki er også et annet kjent merke, sammen med Yamaha, hvor folk vet umiddelbart hva du mener når du nevner navnet, og det er noe svært få produsenter kan skryte av. Harley Davidson er spesielt populær og ikonisk innen biker-kulturen og har blitt et slags nasjonalt symbol for den amerikanske kulturen.

Selskapet har faktisk vært i over 100 år, og den er ikke noe som har kommet bare de seneste årene. Det er mer biker-kulturen som har gjort at den har fått litt mer oppmerksomhet enn ellers.